Feberflickan

Feberflickan - Elisabeth Östnäs | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Elisabeth Östnäs
DIMENSIONERA
12,49 MB
FILNAMN
Feberflickan.pdf
ISBN
7749917842589

BESKRIVNING

Lund kring förra sekelskiftet, en ovanligt het september. Hos Luna och hennes familj ser allt ut ungefär som det brukar förutom att hennes far och »hon«, styvmodern som Luna aldrig nämner vid namn, ligger döda i ett av sovrummen. Tjänsteflickan Birgit har sin lediga dag. Systern Stella är bortrest. Luna har ännu saker att ordna i huset. Om det ändå inte varit så kvalmigt hett...Elisabeth Östnäs suggestiva debut Feberflickan är en skräckroman i den gamla skolan, vars dunkla och mystiska gåta samt huvudperson för tankarna till ett berömt mystiskt mordfall i USA vid samma tid: Lizzie Borden.ELISABETH ÖSTNÄS är född i Lund 1974. Hon har en fil.mag. i såväl religionshistoria som litterärt skapande och har jobbat som lärare i kreativt skrivande. Den hyllade skräckromanen Feberflickan [2012] var hennes debut som författare.»En skrämmande, oemotståndlig berättelse. Jag älskar den!« | Mats Strandberg, författare till Cirkeln»Osedvanligt suggestiv skräckroman i förtätat långnovellformat.« | Helena Dahlgren»Den bästa svenska bok jag läst på väldigt länge.« | Skuggornas bibliotekFeberflickan är en tät, hallucinatorisk och bitvis mycket skrämmande läsupplevelse. Elisabeth Östnäs miljöbeskrivningar är tunga av både gotiskt förfall och symbolik. Jag blir påmind både om Shirley Jacksons mästerliga Vi har alltid bott på slottet och Christine Falkenland när hon är som allra bäst.« | Bokstävlarna

Jag blir påmind både om Shirley Jacksons mästerliga Vi har alltid bott på slottet och Christine Falkenland när hon är som allra bäst.« | Bokstävlarna Feberflickan. av Elisabeth Östnäs (Bok) 2012, Svenska, För vuxna Luna rör sig i huset där hennes far och en kvinna, som Luna aldrig kallat något annat än "hon", ligger döda.

Det var länge sedan jag… Feberflickan är en skildring av en familj i sönderfall, både bildligt och bokstavligt. Det handlar om vad som finns kvar när alla gränser passerats.

RELATERADE BÖKOR