Hávamál : den Höges sång

Hávamál : den Höges sång En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
3,16 MB
FILNAMN
Hávamál : den Höges sång.pdf
ISBN
7721071029016

BESKRIVNING

”Jag råder dig, Loddfavner, men råd må du taga:du får fördel, om du följer dem, de bli goda att begagna.”Hávamál, eller den höges sång, sägs vara ord från Oden själv. Det är en av de mest omtyckta dikterna från den poetiska Eddan, och kanske det verk som betyder mest för moderna hedningar. I Hávamál finner vi nämligen levnadsråd, om såväl hur vi ska uppträda mot gäster som i mer andliga spörsmål. Men det handlar inte om svartvita förbud eller påbud, eller hot om straff. Det är helt enkelt levnadsråd. Vi hoppas att denna bok kan bidra till en ökad förståelse för den forna seden, eller asatron, och vara ett stöd i vardagslivet för den som vill leva efter seden i nutid.Mimers Källas Förlag har tidigare gett utOrd om sed – hedniska betraktelser vid dagens början, På gudarnas stigar och Forn sed i nutid.

Det sägs att dessa ord kommer från Oden själv och består av hela 164 strofer. I strof fyra av Havamål får vi lära oss om hur man ska ta emot främmande folk. Den Höges Sång.

Alla dörrar, innan in man går, skarpt skådas skola, skarpt granskas skola, ty ovisst är att veta, var ovänner sitta Förutom den höges sång så innehåller eddan många andra målande myter och beskrivningar från den fornnordiska mytologin. Däribland världens skapelse, en lång historia om hjälten Sigurd, ragnarök och ett vackert avsnitt som behandlar vad de olika folkslagen alver, vaner, dvärgar, jättar och människor kallar världen och dess fenomen. Håvamål (Den Höges sånger) utgör en förening av flera olika sånger av olika ålder och med ganska skiljaktigt innehåll.

RELATERADE BÖKOR