Bli som folk

Bli som folk - Stina Stoor | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stina Stoor
DIMENSIONERA
10,91 MB
FILNAMN
Bli som folk.pdf
ISBN
8853373609607

BESKRIVNING

Bli som folk består av nio noveller som alla utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.Där är Sandra som säger sig också ha gömt ett lik. Där är a Gun med sin älskare, och sedan barnbarnet hans, som tar över Zündappen och kanske mer än så. Och där är Fresias pappa som har vitt pannband och gärna jämför fingrar och tår. Och vad gör en blå wunderbaum utan snöre i en gäddas mage? Vem gör de riktiga björnspåren i dikesleran? Vad händer egentligen under brunnslocket?Det är berättelser med skarp detaljrikedom och suggestiva bilder om ett Västerbotten som håller på att förändras. Bli som folk rör sig längs stigar som stora författare har beträtt förr - men Stina Stoor för oss med sin särpräglade debut mot platser där vi aldrig tidigare har varit.Stina Stoor nominerades till Augustpriset 2015 och belönades med både Katapultpriset och Borås Tidnings debutantpris 2016 för Bli som folk.

Där är a Gun med sin älskare, och sedan barnbarnet hans, […] Stina Stoor: "Bli som folk" Publicerad 2015-09-01 Bild 1 av 2 Stina Stoor följer en språklig tradition som gjort Västerbotten till en sagoaktig litterär miljö. Bli som folk är en berättelse som rör sig mellan det realistiska och magin. För barndom är inte någonting annat än magisk för den som återupplever den genom litteraturen.

Oavsett om den är ond eller god (vilket den ju sällan är), så är den ändå alltid magisk. Sveriges avvikande väg för att hantera det nya coronaviruset kan straffa sig. Svenskarna kan bli ett folk som ingen vill veta av på grund av vår hantering av coronapandemin, skriver Johan Kock. Fattigt folk kan inte betala för sällskap.

RELATERADE BÖKOR