Kallskänken

Kallskänken - Jenny Wrangborg | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jenny Wrangborg
DIMENSIONERA
6,55 MB
FILNAMN
Kallskänken.pdf
ISBN
1557684127115

BESKRIVNING

Kallskänkan jobbar på ett kafé i Göteborg. Ett myller av människor och deras öden omger henne. Kaféets kallskänk, hennes plats, blir ett nav för vänskap, passioner och drömmar. Men även för tankar om jämlikhet och att det borde vara på ett annat sätt.Kallskänken är en diktsamling och en kollektiv historia, berättelsen om kamp bland arbetande människor i ett kök.Jenny Wrangborg är kallskänka och poet. Hon debuterade 2010 med den hyllade diktsamlingen Kallskänken, som nu kommer i efterlängtad pocketutgåva.Efter genombrottet med Kallskänken har Wrangborg fått ett flertal utmärkelser bland annat LO:s stora kulturpris och Stig Sjödin-priset. Våren 2014 utges uppföljaren Vad ska vi göra med varandra."Jenny Wrangborg betraktar inte proletariatet utifrån utan befinner sig mitt i det. Inte så konstigt alltså att hennes ganska anspråkslösa dikter säger mer om klassanalys och förtrycksstrukturer än vad hela den samlade svenska vänsterdebatten gör." Kalle Holmqvist, Fria Tidningen"Hon tycker att det är nog med småpratet nu att nå vidare är för henne att göra poesin till ett verktyg i den fackliga kampen." Jenny Tunedal, Aftonbladet"Kallskänken är viktig poesi. Den är angelägen. Den har ett ärende." Crister Enander, Kristianstadsbladet

Kallskänken är verksam inom restaurangverksamhet och hade totalt 28 anställda 2018. Antalet anställda har ökat med 4 personer sedan 2017 då det jobbade 24 personer på företaget.

Här erbjuder man varje vardag en dagens rätt, en veckans soppa och en veckans sallad. Kallskänken har öppet från 10.00.

RELATERADE BÖKOR