Fiskarmännen

Fiskarmännen - Chigozie Obioma | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Chigozie Obioma
DIMENSIONERA
8,74 MB
FILNAMN
Fiskarmännen.pdf
ISBN
1340714041772

BESKRIVNING

Nioårige Benjamin är yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria. När deras stränge far lämnar hemmet för en tid utnyttjar bröderna sin nyvunna frihet till att fiska vid floden, en gång ren och livskraftig, numera en nedsmutsad, förbjuden plats. På denna förbjudna plats får de höra en fruktansvärd spådom om hur en av bröderna kommer att dö, en förutsägelse som får misstron att börja växa mellan dem och sätter igång ett katastrofalt händelseförlopp. Genom att väva samman mytiska inslag med modernt berättande gestaltar Obioma ett samhälle som står mittemellan tradition och modernitet. Fiskarmännen är en roman om skuld, syskonlojalitet och om trons kraft. Genom skildringen av en familjs öde framträder också berättelsen om Nigeria, och om en betydelsefull tid i landets komplexa historia. Chigozie Obioma har för sin sensationella debut hyllats av kritiker världen över och kallats en självklar arvtagare till Chinua Achebe. "Det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge!" Yukiko Duke, Gomorron Sverige"Det här är en djupsinnig, glödande, märkvärdig bok, som kommer att sätta sig i sinnet på den som läser. Det skulle förvåna mig om den inte blir en modern klassiker." Maria Schottenius, DN

De fyra bröderna ägnar dagarna åt fiske vid en nedsmutsad flod. Här får de ta del av en hemsk spådom som säger att en av dem snart ska dö, vilket leder till misstro och drar igång ett förfärligt händelseförlopp. LIBRIS titelinformation: Fiskarmännen / Chigozie Obioma ; översättning: Ninni Holmqvist. "En omistlig roman." Svenska Dagbladet "Jag har inte blivit så gripen av en roman på mycket länge." Aftonbladet Chigozie Obioma är tillbaka med en ödesmättad Romeo och Julia-historia om en fattig bondpojke och den passionerade kärlek som förändrar hans liv. Fiskarmännen av Obioma, Chigozie: Nioårige Benjamin är yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria.

ISBN 9789170379550. Pris: 89:-Nioårige Benjamin är yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria.

RELATERADE BÖKOR