Fiskarmännen

Fiskarmännen - Chigozie Obioma | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Chigozie Obioma
DIMENSIONERA
4,69 MB
FILNAMN
Fiskarmännen.pdf
ISBN
2484353853472

BESKRIVNING

Nioårige Benjamin är yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria. När deras stränge far lämnar hemmet för en tid utnyttjar bröderna sin nyvunna frihet till att fiska vid floden, en gång ren och livskraftig, numera en nedsmutsad, förbjuden plats. På denna förbjudna plats får de höra en fruktansvärd spådom om hur en av bröderna kommer att dö, en förutsägelse som får misstron att börja växa mellan dem och sätter igång ett katastrofalt händelseförlopp. Genom att väva samman mytiska inslag med modernt berättande gestaltar Obioma ett samhälle som står mittemellan tradition och modernitet. Fiskarmännen är en roman om skuld, syskonlojalitet och om trons kraft. Genom skildringen av en familjs öde framträder också berättelsen om Nigeria, och om en betydelsefull tid i landets komplexa historia. Chigozie Obioma har för sin sensationella debut hyllats av kritiker världen över och kallats en självklar arvtagare till Chinua Achebe. "Det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge!" Yukiko Duke, Gomorron Sverige"Det här är en djupsinnig, glödande, märkvärdig bok, som kommer att sätta sig i sinnet på den som läser. Det skulle förvåna mig om den inte blir en modern klassiker." Maria Schottenius, DN

Nu har en ny författare tagit plats. Chigozi ... Chigozie Obioma: "Fiskarmännen" Publicerad 2016-04-18 Nigerianske Chigozie Obioma (född 1986) nominerades till The Guardians litterära pris och till Bookerpriset 2015. Pris: 55 kr.

| Adlibris LitteraturMagazinets recension av Fiskarmännen, Chigozie Obioma En ny stjärna på den nigerianska litterära himlen. Ett litterärt storverk som kommer att låta tala om sig" Nigeria har under många år försett världen med stor litteratur. Fiskarmännen är en roman om skuld, syskonlojalitet och om trons kraft.

RELATERADE BÖKOR