Tiden är ett skrik i natten

Tiden är ett skrik i natten - Pavel Z. | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pavel Z.
DIMENSIONERA
4,67 MB
FILNAMN
Tiden är ett skrik i natten.pdf
ISBN
8599734160053

BESKRIVNING

Tiden är ett skrik i natten är den första samlingen av Pavel Z. på svenska och består av 79 dikter vilka fragmentariskt skapar en bild av det kaotiskt postkommunistiska 90-talet då Pavel Z. återvände till hemstaden Prag.Dikterna skapar en bild av en reflekterande resa genom en årtionde som innebar en återkomst från exilen och ett möte med de omvälvande förändringarna både i hemstaden och inom sig själv.Erik Bergqvist skrev i Svenska Dagbladet “ett vittnesmål från den svåra hemkomsten, ambivalensen mellan den gamla trasigheten och den framsipprande glädjen”Översättning från tjeckiska av Michaela ZajickovaEfterord av Johan Bergström

Som från en rovfågel. Otäckt i den tysta natten.

Av dessa timmar brukar cirka fem timmar vara förlagda på dagen och resterande på natten. När barnet är mellan sex månader och ett år så sover det normalt mellan 12 och 14 timmar per dygn. Någon som känner igen situationen, att ens förut så glada och harmoniska bebis nu helt plötsligt BARA skriker!! Han ska bäras på hela tiden, och alltid bara av mig! Pappa duger om inte jag är hemma, annars är det bara jag som ska bära bära bära! Om han får va på golvet i 5 minuter så innebär det vrålskrik i de 5 minuterna. Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst.

RELATERADE BÖKOR