Fyra noveller : Tonio Kröger ; Tristan ; Döden i Venedig ; Mario och trollkarlen

Fyra noveller : Tonio Kröger ; Tristan ; Döden i Venedig ; Mario och trollkarlen - Thomas Mann | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Mann
DIMENSIONERA
10,43 MB
FILNAMN
Fyra noveller : Tonio Kröger ; Tristan ; Döden i Venedig ; Mario och trollkarlen.pdf
ISBN
5594811883249

BESKRIVNING

Konstnärens förhållande till det borgerliga livet är ett tema som Thomas Mann arbetade med under hela sitt långa författarskap, även i de fyra långa noveller som nu kommer i ny svensk översättning. "Tonio Kröger" om en ung författare vars far var köpman i en nordtysk stad är den tydligast självbiografiska av de fyra. Den lätt burleska "Tristan" om skönhet, kärlek och död utspelas på ett sanatorium; novellen förebådar romanen "Bergtagen". I "Döden i Venedig" attraheras en framgångsrik äldre författare av en ung pojke samtidigt som staden drabbas av kolera. Novellen "Mario och trollkarlen" från 1930 förebådar fascismen i Italien. Samtidigt är alla berättelserna psykologiskt realistiska skildringar av människorna och tiden, skrivna av en mästare.

Laddas ned direkt. Köp Fyra noveller : Tonio Kröger, Döden i Venedig, Mario och trollkarlen, Tristan av Thomas Mann på Bokus.com. Köp 'Fyra noveller : Tonio Kröger ; Tristan ; Döden i Venedig ; Mario och trollkarlen' nu.

Thomas Mann skrev gärna i det monumentala formatet. "Buddenbrooks", "Doktor Faustus" och "Bergtagen" är tegelstenar som på senare tid har presenterats i nyöversättningar av Ulrika Wallenström.

RELATERADE BÖKOR