Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen

Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen - David Thurfjell | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
David Thurfjell
DIMENSIONERA
11,16 MB
FILNAMN
Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen.pdf
ISBN
8496639457414

BESKRIVNING

Är svenskarna världens mest sekulariserade folk? Varför tycker många att det är lite pinsamt att vara kristen? Varför upplevs buddhismen som sympatisk medan islam känns hotfull och främmande?I Det gudlösa folket följer David Thurfjell uppkomsten och utvecklingen av de idéer om religion som vi idag tar för givna, från 1500-talets reformation via pietismen, upplysningen, teosofin och kolonialismen till 2000-talets religionsdebatter. Det blir till en berättelse om vilka vi - de sekulära svenskarna - är, varför vi tänker som vi gör och om hur vår internationellt sett unika religions­situation har uppkommit.David Thurfjell är religions­historiker och professor i ­religionsvetenskap vid Södertörns högskola.

Thurfjell lyckas sätta in vårt nu i en historisk kontext. Han gör det på ett tydligt David Thurfjell, som skrivit Det gudlösa folket: de postkristna svenskarna och religionen samtalar med Anna Lindman om hur detta hänger ihop och om hur kristendomen trots allt präglar det ... Reviewed Work(s): Det gudlösa folket.

Det menar religionshistorikern David Thurfjell i en ny bok, "Det gudlösa folket - de postkristna svenskarna och religionen" (Molin & Sorgenfrei Förlag). Det är en mycket dubbel inställning som hindrar oss från att se likheten mellan oss själva och andra. Det gudlösa folket granskar sekulära svenskars attityder till religion och spårar varifrån de kommer.

RELATERADE BÖKOR