Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen

Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen - David Thurfjell | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
David Thurfjell
DIMENSIONERA
9,16 MB
FILNAMN
Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen.pdf
ISBN
4233181253607

BESKRIVNING

Är svenskarna världens mest sekulariserade folk? Varför tycker många att det är lite pinsamt att vara kristen? Varför upplevs buddhismen som sympatisk medan islam känns hotfull och främmande?I Det gudlösa folket följer David Thurfjell uppkomsten och utvecklingen av de idéer om religion som vi idag tar för givna, från 1500-talets reformation via pietismen, upplysningen, teosofin och kolonialismen till 2000-talets religionsdebatter. Det blir till en berättelse om vilka vi - de sekulära svenskarna - är, varför vi tänker som vi gör och om hur vår internationellt sett unika religions­situation har uppkommit.David Thurfjell är religions­historiker och professor i ­religionsvetenskap vid Södertörns högskola.

Boken har väckt mycket medial uppmärksamhet. I slutet finns en del länkar.

Det menar religionshistorikern David Thurfjell i en ny bok, "Det gudlösa folket - de postkristna svenskarna och religionen" (Molin & Sorgenfrei Förlag). Det är en mycket dubbel inställning som hindrar oss från att se likheten mellan oss själva och andra. Det gudlösa folket granskar sekulära svenskars attityder till religion och spårar varifrån de kommer.

RELATERADE BÖKOR