Mimesis : Verklighetsframställningen i den västerländska litteraturen

Mimesis : Verklighetsframställningen i den västerländska litteraturen - Erich Auerbach | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erich Auerbach
DIMENSIONERA
8,91 MB
FILNAMN
Mimesis : Verklighetsframställningen i den västerländska litteraturen.pdf
ISBN
5071237648775

BESKRIVNING

Erich Auerbachs Mimesis, 3 000 års litteraturhistoria, från Homeros till Virginia Woolf, från rulle till kodex, från inkunabel till pocket. Nu som e-bok!Mimesis publicerades 1946. Det är ett klassiskt och epokgörande litteraturhistoriskt verk som alla som läst litteraturhistoria har stött på som här presenteras i svensk översättning. Med sin tilltalande metod att utifrån ett kort, träffande citat vidga resonemanget till helheten – verket, epoken och, som övergripande tema, frågan om verklighetsåtergivningen i sitt sociala och historiska sammanhang – belyser Auerbach tretusen år litteraturhistoria i tjugo kapitel med suggestiva titlar som Odysseus ärr, Världen i Pantagruels mun, Den avbrutna supén och Den bruna strumpan. Till de avhandlade författarna hör Homeros, Petronius, Dante, Boccaccio, Rabelais, Montaigne, Shakespeare, Cervantes, Schiller, Goethe, Stendhal, Balzac, Flaubert, Virginia Woolf och Marcel Proust m. fl

... Mimesis : Verklighetsframställningen i den västerländska litteraturen.

Kan hämtas i Malmö eller skickas mot frakt. Auerbach, Erich / Mimesis - Verklighetsframställningen i den västerländska litteraturen Se alla annonser från Chelifer Cancroides. Lägg till favoriter.

RELATERADE BÖKOR