En dag ska jag bygga ett slott av pengar

En dag ska jag bygga ett slott av pengar - Evin Ahmad | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Evin Ahmad
DIMENSIONERA
11,22 MB
FILNAMN
En dag ska jag bygga ett slott av pengar.pdf
ISBN
9646487615242

BESKRIVNING

"En helhet som brinner" - P1 "Mycket hjärta. Här får sig stereotyperna en rejäl omgång" - DN "Ett berg av talang" - Kvällsposten"En begåvning utöver det vanliga" - Expressen"I en tid, som älskar entydighet, och skyr det paradoxala, pratar vi gärna om läggningar, diagnoser och livsstilsval. Vi vill ha hjältarna och offren. Arg emoji eller hjärtan. Men jaget i Evin Ahmads roman är allt annat än entydigt. Tvärtom lever hon mitt i en kollision av längtan, brist, förmåga, val, arv och slump som jag skulle kalla en belägenhet. Att gå någon till mötes där är ingenting man gör med mingelvin handen. Men det är ju dit vi måste, om vi på riktigt ska förstå." GP »Fanns en snubbe en gång som sa att blåa linjenfolk är bland dom deppigaste i huvudstaden.Han menade att anledningen till det var att vi hela tiden åker i en mörk tunnel.Alltså den enda sol och det enda ljus vi får är mellan en station.Kista-Hallonbergen.Annars åker vi från slutstation till en annan slutstation i en mörk tunnel.Året om.«Evin Ahmads skönlitterära debut är hårt slående dikt om resa och rörelse. Från en plats till en annan, en ålder till en annan, en framtid till en annan.Från tugget på bänkarna i Akalla, adidasbyxor och falska Raybans från Alanya, till den fina dramahögskolan på Valhallavägen i Stockholm, där man gör andningsövningar och får massage. Där man mikrar gammalt kaffe för att man har så »dåligt med pengar«, men bor i bostadsrätt i innerstan, diskuterar maktordningar och passar på andras ordval.Det är en berättelse om att bli konstnär och att vara en ung konstnär i vår samtid. Om att navigera mellan skuld och arv, välja mellan olika sorters svek, ta hand om sin begåvning. I texterna finns en explosiv energi, både ilska och eufori, och en sorg över allt som redan gått förlorat.Det råder ingen tvekan om att Evin Ahmad har både språklig förmåga och kritisk blick. SVDIstället för en linjär intrig presenteras vi för flyktiga men betydelsefulla livsepisoder som flyter in i varandra och som bygger upp en fint sammansatt historia. BLTSkådespelerskan Evin Ahmads debutbok är ett flöde av tankar som fastnar perfekt på pappret. En resa mellan ord och platser - mellan världar och fördomar. Om att vara fri och samtidigt fast i en och samma roll. - Fokus Evin Ahmad (f. 1990) har på kort tid etablerat sig som en av våra bästa unga skådespelare. Hon filmdebuterade i Ett öga rött 2007, gick ut Stockholms dramatiska högskola 2015 och hyllades för sin examensmonolog Bangaren. Idag tillhör hon den fasta ensemblen på Folkteatern i Göteborg, där hon bland annat uppmärksammats för sin tolkning av Marie Antoinette.

Köp boken En dag ska jag bygga ett slott av pengar hos oss! Jag vill också läsa skådespelaren Evin Ahmads debutroman En dag ska jag bygga ett slott av pengar. Den handlar om att komma från förorten till Stockholms dramatiska högskola på Vallhallavägen.

Vännen bärs ... Mycket hjärta. Här får sig stereotyperna en rejäl omgång, skriver Anna Hallberg om Evin Ahmads "En dag ska jag bygga ett slott av pengar" En dag ska jag bygga ett slott av pengar.

RELATERADE BÖKOR