Den amerikanska flickan

Den amerikanska flickan - Monika Fagerholm | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Monika Fagerholm
DIMENSIONERA
11,30 MB
FILNAMN
Den amerikanska flickan.pdf
ISBN
6530526761337

BESKRIVNING

Vinnare av Augustpriset 2005 för bästa svenska skönlitterära bok Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2005! Av författaren till Underbara kvinnor vid vatten! Hösten 1969 i Trakten. Livet rämnar. Den amerikanska flickan Eddie hittas drunknad och hennes vän Björn har hängt sig. Från denna händelse strålar berättelserna i romanen ut, bakåt och framåt i tiden - till och från olika platser, med Trakten som knutpunkt. Historien om Den amerikanska flickan går som en ibland skimrande vacker, ibland dov och mörk tråd genom tiden - det vävs rykten om den, viskas, fantiseras... Och när Sandra och Doris från Trakten några år senare börjar nosa på historien och ger sig in på att rekonstruera den slutar det med en ny tragedi. Den amerikanska flickan är en roman om ung bråd död, svek och bedrägerier, om kärlek och brustna förhoppningar, och om musik. Den är också en berättelse om tid och plats från 1950-tal till framtiden och om arkitektur och längtan; längtan som arkitektur.

Den amerikanska flickan Pocket från 2006 Den amerikanska flickan roman. av Monika Fagerholm (Talbok, Daisy) 2005, Svenska, För vuxna Uppläsare Maria Samuelsson.

Den fick också det svenska Augustpriset. Det ... Monika Kristina Fagerholm, född 26 februari 1961 i Helsingfors, är en finlandssvensk författare, bosatt i Ekenäs.Hon är dotter till professor Nils-Erik Fagerholm och biblioteksamanuens Kristina Herrgård.

RELATERADE BÖKOR