Den amerikanska flickan

Den amerikanska flickan - Monika Fagerholm | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Monika Fagerholm
DIMENSIONERA
9,38 MB
FILNAMN
Den amerikanska flickan.pdf
ISBN
7811051573095

BESKRIVNING

Vinnare av Augustpriset 2005 för bästa svenska skönlitterära bok Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2005! Av författaren till Underbara kvinnor vid vatten! Hösten 1969 i Trakten. Livet rämnar. Den amerikanska flickan Eddie hittas drunknad och hennes vän Björn har hängt sig. Från denna händelse strålar berättelserna i romanen ut, bakåt och framåt i tiden - till och från olika platser, med Trakten som knutpunkt. Historien om Den amerikanska flickan går som en ibland skimrande vacker, ibland dov och mörk tråd genom tiden - det vävs rykten om den, viskas, fantiseras... Och när Sandra och Doris från Trakten några år senare börjar nosa på historien och ger sig in på att rekonstruera den slutar det med en ny tragedi. Den amerikanska flickan är en roman om ung bråd död, svek och bedrägerier, om kärlek och brustna förhoppningar, och om musik. Den är också en berättelse om tid och plats från 1950-tal till framtiden och om arkitektur och längtan; längtan som arkitektur.

I "Den amerikanska flickans söndagar" skapar Lars Gustafsson en röst hos en mördad kvinna. Den liknar ofta Gustafssons egen röst, men han underordnar sig lojalt hennes perspektiv.

Det ... Monika Kristina Fagerholm, född 26 februari 1961 i Helsingfors, är en finlandssvensk författare, bosatt i Ekenäs.Hon är dotter till professor Nils-Erik Fagerholm och biblioteksamanuens Kristina Herrgård. Fagerholm har studerat psykologi och litteratur vid Helsingfors universitet.Hon avlade kandidatexamen i humanistiska vetenskaper 1987. "Den amerikanska flickan" är den första fristående delen av en serie på två.

RELATERADE BÖKOR