Poeten som red med Custer : ett svenskt emigrantöde

Poeten som red med Custer : ett svenskt emigrantöde - Björn Öijer | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Björn Öijer
DIMENSIONERA
12,23 MB
FILNAMN
Poeten som red med Custer : ett svenskt emigrantöde.pdf
ISBN
3944414633747

BESKRIVNING

Tretusen svenska emigranter deltog i amerikanska inbördeskriget 1861-1865. Betydligt färre svenskar tog värvning för att slåss mot indianerna. En av dessa var östgöten Ansgarius Borén. Han deltog i präriens blodigaste drabbning, slaget vid Little Big Horn 1876. General Custer och hans sjunde kavalleri skulle spöa skiten ur trotsiga siouxer och cheyenner men fick själva bita i gräset. Borén och ytterligare en svensk fanns bland de överlevande.Efter det militära blev Ansgarius Borén elev vid Nya Kyrkans prästseminarium i Philadelphia. En väckelserörelse grundad på Emanuel Swedenborgs tolkningar av Bibeln.Boréns livsöde sammanföll med sista fasen i de vitas övergrepp på Amerikas urfolk. Bosättare, guldvaskare och buffeljägare blev västerns erövrare och tvivelaktiga hjältar.

Köp Poeten som red med Custer : ett svenskt emigrantöde av Björn Öijer på Bokus.com. De räknade med att de lätt skulle besegra indianerna som de trodde uppgick till cirka 1.500 enligt den rekognoscering som gjorts. Uppenbarligen var de många fler och det gick som det gick.

Suuri Suomalainen Kirjakerho Släktforskare sökes! Under slutfasen med arbetet på min kommande bok, om nödåren på 1860-talet, är jag på jakt efter berättelser som andra har hittat från den där sorgliga tiden, i samarbete med... Ett estetiskt och moraliskt äventyr - och ofta mycket humoristiskt. Boken innehåller följande essäer: En poet om kritiken (1926), Mitt svar till Osip Mandelstam (ca 1926; utgiven första gången 1992), Konsten i samvetets ljus (1933), Skyfall av ljus (1922), Epik och lyrik i dagens Ryssland (1933) och Poeten och tiden (1932). Ansgarius Borén skrev även ett par debattartiklar och översatte Runebergs Sven Duva till engelska.

RELATERADE BÖKOR