I krigsmaskinen

I krigsmaskinen - Johan Jönson, Jörgen Gassilewski | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Jönson, Jörgen Gassilewski
DIMENSIONERA
12,24 MB
FILNAMN
I krigsmaskinen.pdf
ISBN
4066095437688

BESKRIVNING

Efter två böcker pa ett större förlag befann Johan Jönson sig i kylan, ingen ville veta av hans manus. Jönson beskriver hur frigruppen Teatermaskinen i Bergslagen, som han samarbetade med, lyckades bekosta tryckningen hos Hasse i Skinnskatteberg, som vanligen producerade reklam- broschyrer och pizzamenyer. I krigsmaskinens fem volymer trycktes under perioden 2001 och 2002, i en upplaga om ungefär 200 exemplar vardera.  För första gången samlas de fem böckerna i en volym och införlivas i N / L:s poesibibliotek. Resultatet är ett stycke poesihistoria, en tidigare halvt osynlig passage i ett av vår tids viktigaste poetiska författarskap; böckerna har trots allt bara funnits i några hundratal hett eftersökta exemplar. I sitt infallsrika förord poängterar Jörgen Gassilewski konsekvensen i dessa böcker, vilka både formmässigt och tematiskt förebådar vad som komma skulle.  N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Fem nya böcker per säsong planeras i serien, det vill säga femton om året, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.  

Med krigsmaskiner menas oftast olika mekaniska konstruktioner som under antiken och medeltiden användes på slagfält och vid belägringar för att orsaka förödelse på motståndarsidan genom att slunga stenar eller skäktor mot fienden. Nu tillhör Johan Jönson de mest omhuldade och uppburna svenska samtidspoeterna. Så var inte fallet vid 2000-talets inledning.

Vårt normalpris 233,00 kr. Spara 50,00 kr Medlemspris .

RELATERADE BÖKOR