Porträtt av modern som ung

Porträtt av modern som ung - Friedrich Christian Delius | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Friedrich Christian Delius
DIMENSIONERA
11,39 MB
FILNAMN
Porträtt av modern som ung.pdf
ISBN
3241668638923

BESKRIVNING

Året är 1943. En ung tysk kvinna, höggravid, vistas i Rom. Hennes make är inkallad, finns på andra sidan Medelhavet. Rapporter från Afrika och östfronten tyder på stora tyska förluster och tyska reträtter, ransoneringar och bombhot gör livet tungt. I denna kärva tid vandrar kvinnan genom Rom på sin väg till en konsert i en protestantisk kyrka. Minnen från uppväxten i Nordtyskland och oron för makens situation blandas med iakttagelser av den eviga stadens kulturella överflöd.Barnet i kvinnans mage ska en månad senare bli Friedrich Christian Delius, författaren till den här prosadikten, poesiromanen. I en enda mening, som i ett enda andetag förmedlas den motsägelsefulla bilden av hot och kärlek, krig och musik, ungdom och antik kultur.Friedrich Christian Delius (f.1943) hör till de främsta uttolkarna av efterkrigstidens Tyskland. Liksom generationskamraterna Peter Handke, Thomas Bernhard och Ingeborg Bachman skriver Delius utan någon skiljelinje mellan form och innehåll och med en absolut musikalitet.

Romanen utspelar sig i författarens hemland Irland och berättar i ... Ett porträtt av författaren som ung är romanen om Stephen Dedalus, en pojke som utvecklas till ung man i Dublin åren kring det förra sekelskiftet. Texten består av flera olika långa episoder, ibland med år emellan.

Handlingen baseras helt och hållet på Joyces eget liv och utgör ett privat manifest inte minst genom sin vassa självständighetsförklaring … Ett av världslitteraturens viktigaste självbiografiska verk »Han gjorde på egen hand slut på 1800-talet.« | T.S. Eliot »Joyce revolutionerade 1900-talslitteraturen.« | Time Magazine Ett porträtt av författaren som ung [1916] gjorde James Joyce till en ledargestalt för den litterära modernismen över hela Europa.

RELATERADE BÖKOR