Sibyllan

Sibyllan - Pär Lagerkvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pär Lagerkvist
DIMENSIONERA
11,37 MB
FILNAMN
Sibyllan.pdf
ISBN
9950438065452

BESKRIVNING

Med Sibyllan inledde Pär Lagerkvist sin religiösa romansvit och berättelsen kretsar kring avvägningen mellan jordisk kärlek och kärleken till Gud. Förordet har Majgull Axelsson skrivit.Med Sibyllan inledde Lagerkvist sitt religiösa epos i fyra delar (Sibyllan, Ahasverus död, Pilgrim på havet och Det heliga landet). Romanen Sibyllan handlar om en enkel bondflicka som blir upptagen till en sierska i ett tempel där hon tvingas utföra religiösa danser. Hon blir behandlad som en slav i templet och hennes tillvaro präglas av ångest och förvirring. Hon blir också förälskad, något som är förbjudet.Flickan offrar sitt liv på flera plan, både personligt, kroppsligt och andligt. Det centrala temat i romanen är avvägningen mellan jordisk kärlek och kärleken till Gud.

Främst vill jag undersöka på vilket sätt sibyllan används av skalden, d.v.s. hur hon framställs i dikten och vilken hennes funktion där är, och Sibyllan är bara en ung, fattig flicka när hon blir utvald av prästerna att bli sierska i Apollontemplet i antikens Delfi.

Romanen Sibyllan handlar om en enkel bondflicka som blir upptagen ... Med Sibyllan inledde Pär Lagerkvist sin religiösa romansvit och berättelsen kretsar kring avvägningen mellan jordisk kärlek och kärleken till Gud. Förordet har Majgull Axelsson skrivit.

RELATERADE BÖKOR