Från Platon till kriget mot terrorismen : De politiska idéernas historia

Från Platon till kriget mot terrorismen : De politiska idéernas historia - Sven-Eric Liedman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sven-Eric Liedman
DIMENSIONERA
3,32 MB
FILNAMN
Från Platon till kriget mot terrorismen : De politiska idéernas historia.pdf
ISBN
9679143015164

BESKRIVNING

År 1972 utkom en bok med titeln "Från Platon till Lenin : de politiska idéernas historia" skriven av idéhistorikern Sven-Eric Liedman, sedermera känd professor och författare till uppmärksammade böcker som "I skuggan av framtiden : modernitetens idéhistoria" (Augustvinnare 1997) och "Ett oändligt äventyr : om människans kunskaper"."Från Platon ..." har blivit något av ett standardverk om de ledande politiska tänkarna genom tiderna. Det är en bok som följt med sin tid, och under årens lopp har titeln ändrats i takt med ämnets uppdatering. Vid förra titelbytet fick den heta "Från Platon till kommunismens fall" medan denna utgåva, den fjortonde omarbetningen, hinner fram till en av de mest genomgripande händelserna i modern historia – 11 september 2001 – och har titeln "Från Platon till kriget mot terrorismen".

• Liedman, Sven-Eric, Från Platon till kriget mot terrorismen: De politiska idéernas historia (2005 eller senare), s. 84-145 eller motsvarande (från kapitlet Från Platon till kriget mot terrorismen : de politiska idéernas historia av Liedman, Sven-Eric: År 1972 utkom en bok med titeln Från Platon till Lenin.

Av ... Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst.

RELATERADE BÖKOR