Babels hus

Babels hus - P. C. Jersild | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
P. C. Jersild
DIMENSIONERA
6,5 MB
FILNAMN
Babels hus.pdf
ISBN
4801289303633

BESKRIVNING

De flesta läsare känner nog till att författaren PC Jersild också är läkare. Han gjorde sitt yrkesval tidigt, trots att det egentligen inte var läkare han ville bli, utan författare. Därför har han vid sidan av författarskapet haft ett annat liv, det medicinska. I september 2006 ger vi ut hans Medicinska memoarer som handlar om just det ? hans liv och tankar som läkare. Med anledning av detta nyutger vi även Babels hus i pocket ? den roman som kanske allra mest förknippas med P C Jersilds medicinska engegemang.Babels hus som kom ut 1978 kan nog klassas som Jersilds mest lästa och kända bok. Primus Svensson, 76, får en infarkt vid sin kolonistuga i närheten av det stora Enskede jukhus. Primus försöker cyklande ta sig till akuten, men faller ihop och blir intagen genom polisens försorg. Genom patienten Primus vandring i sjukhuskatakomberna får läsaren en bild av hur sjukhusmaskineriet fungerar, eller snarare hur illa det fungerar.Det är en grym satir över 1960- och 70-talets sjukvårdspolitik Jersild målar upp i Babels hus.Den svenska sjukvårdens mastodontbyggande och dess alltmer avpersonifierade attityd mot människor får sig en ordentlig känga. Något som tyvärr behovet av inte har förändrats nämvärt de senare åren heller ? kanske tvärtom.

Författaren P.C. Jersild är förmodligen mest känd för romanen Barnens ö från 1976.

Boktiteln anspelar på berättelsen om Babels torn i Bibeln, vilken skildrar mänsklighetens övermod. Boken i sin tur handlar om hur den lilla människan, gestaltad av den åldrade Primus Svensson, kastas runt i en allt större och allt opersonligare svensk vårdapparat.… Pris: 197 kr.

RELATERADE BÖKOR