Babels hus

Babels hus - P. C. Jersild | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
P. C. Jersild
DIMENSIONERA
8,81 MB
FILNAMN
Babels hus.pdf
ISBN
2201129670924

BESKRIVNING

De flesta läsare känner nog till att författaren PC Jersild också är läkare. Han gjorde sitt yrkesval tidigt, trots att det egentligen inte var läkare han ville bli, utan författare. Därför har han vid sidan av författarskapet haft ett annat liv, det medicinska. I september 2006 ger vi ut hans Medicinska memoarer som handlar om just det ? hans liv och tankar som läkare. Med anledning av detta nyutger vi även Babels hus i pocket ? den roman som kanske allra mest förknippas med P C Jersilds medicinska engegemang.Babels hus som kom ut 1978 kan nog klassas som Jersilds mest lästa och kända bok. Primus Svensson, 76, får en infarkt vid sin kolonistuga i närheten av det stora Enskede jukhus. Primus försöker cyklande ta sig till akuten, men faller ihop och blir intagen genom polisens försorg. Genom patienten Primus vandring i sjukhuskatakomberna får läsaren en bild av hur sjukhusmaskineriet fungerar, eller snarare hur illa det fungerar.Det är en grym satir över 1960- och 70-talets sjukvårdspolitik Jersild målar upp i Babels hus.Den svenska sjukvårdens mastodontbyggande och dess alltmer avpersonifierade attityd mot människor får sig en ordentlig känga. Något som tyvärr behovet av inte har förändrats nämvärt de senare åren heller ? kanske tvärtom.

Där får han utmärkt vård, men det moderna storsjukhusets opersonliga hantering av patienterna fördröjer tillfrisknandet, ett symtom på ett i sig sjukt välfärdssamhälle. [ 9 ] Babels hus av Jersild, P C: De flesta läsare känner nog till att författaren PC Jersild också är läkare.

22 januari 1981. Visa mer information Babels hus är en TV-serie från 1981 av Jonas Cornell.

RELATERADE BÖKOR