Det femte barnet

Det femte barnet - Doris Lessing | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Doris Lessing
DIMENSIONERA
10,81 MB
FILNAMN
Det femte barnet.pdf
ISBN
9562298456375

BESKRIVNING

Harriet och David Lovatt lever i en idyll. Harriet föder barn efter barn och deras stora viktorianska hus genljuder av skratt, doftar av hembakat bröd och är fyllt av liv och glada barnröster.     Så väntar Harriet deras femte barn. Det är inget lyckligt havandeskap som de fyra tidigare. Och det är en mörk, ödesdiger kraft som kommer in i familjen när Ben föds. Från det ögonblicket kan allt hända och det som händer innebär oerhörda förändringar för dem alla. ''Doris Lessings roman är blygsam till omfånget - bara 150 sidor - ändå enligt min mening en av de litterärt tyngst vägande i hennes produktion. Det femte barnet är en kuslig, mångtydig berättelse med sagans skenbara enkelhet... en nutidsmyt av det smärtsamma slaget.'' Margareta Norlin i Aftonbladet ''Tydligare än någonsin förenar Doris Lessing sina stilarter till ett svårmodigt, rasande och ironiskt memento över vår mänskliga hybris att vilja ha allt och därtill anse oss ha rätt till det, samtidigt som hon ger drömmarna sitt kärleksfulla erkännande.'' Lisbeth Larsson i Expressen

Det är en berättelse som kryper djupt under huden men all förtvivlan, obehag och hopp som sipprar ur texten. Det femte barnet, av Doris Lessing Harriet och David Lovatt är unga och nyförälskade. De köper ett stort hus som de vill fylla med barn, vänner och släkt.

Boken innehåller ett krypande obehag vilket gjorde det svårt att ens lyssna klart, samtidigt som jag verkligen ville veta hur det skulle gå för familjen. För Doris Lessings berättelse är allt annat än en vanlig familjesaga.

RELATERADE BÖKOR