De gyllene frukterna

De gyllene frukterna - Nathalie Sarraute | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nathalie Sarraute
DIMENSIONERA
4,39 MB
FILNAMN
De gyllene frukterna.pdf
ISBN
8690346046452

BESKRIVNING

»En roman som lever och andas litteratur.« HELSINGBORGS DAGBLADNathalie Sarraute [19001999] räknas till den franska nya romanens förgrundsfigurer, men liknar egentligen inte någon annan författare från samma tid. Hon eftersträvade, med sina egna ord, en litterär text »lika anonym som blod«, för att kunna skriva fram »det osagda«. För De gyllene frukterna tilldelades hon det prestigefyllda Prix international de littérature 1963.Lorenz von Numers översättning från sextiotalet har här reviderats av Nova Gullberg Zetterstrand och Henrik Petersen. Med ett förord av författaren och kritikern Laura Lindstedt.»Nathalie Sarrautes De gyllene frukterna är en roman som lever och andas litteratur. Den gör läsandet och talandet om böcker lite svårare. Det sistnämnda menat som beröm.« BJÖRN KOLMISOPPI, HELSINGBORGS DAGBLAD»Hos Sarraute blir envar ett universum och varje livsögon­ blick en atom på väg att sprängas av förnimmelser och tankar.« STEFAN JONSSON, DAGENS NYHETER»De gyllene frukterna är en enda lång utforskning av språkets möjligheter och av dess förstörande krafter.« MATS GELLERFELT, SVENSKA DAGBLADET

En experimentell, lätt manisk dialog i romanform, som besvärjer tvånget att tycka saker, att ha en åsikt, för att smälta in, ta plats, överleva. Nathalie Sarraute [19001999] brukar räknas till den franska nya romanens förgrundsfigurer, men liknar egentligen inte någon annan författare från ... Pris: 55 kr.

av Nathalie Sarraute (E-media, E-bok, EPUB) 2012, Svenska, För vuxna Nathalie Sarrautes De gyllene frukterna är en av den franska nya romanens självklara klassiker. Med stor skärpa reflekteras här hur vi skapar oss själva och varandra i språkets omdömesmaskineri. Köp 'De gyllene frukterna' nu.

RELATERADE BÖKOR