Rummets rymder

Rummets rymder - Georges Perec | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Georges Perec
DIMENSIONERA
11,10 MB
FILNAMN
Rummets rymder.pdf
ISBN
8146139036410

BESKRIVNING

»Georges Perec är en av världens mest väsentliga litterära personligheter.« | Italo Calvino»Problemet är inte att skapa rummet, ännu mindre att omskapa det (det finns i dag alltför många välmenande människor som funderar över vår omgivning), utan att rannsaka det, eller helt enkelt att avläsa det; det vi kallar vardagen är ingen självklarhet, utan ett dunkel: en form av blindhet, ett slags förlamning.«Georges PerecRummets rymder [Espèces d espaces, 1974] är en samling texter i så skilda genrer som fiktiv prosa, dikt, gåta, lista, citat, brev, anekdot, essä och intervju. Med bländande lekfullhet och skärpa utforskar Georges Perec en mängd perspektiv som väcker vår djupt sovande fördom om rummet som något universellt självklart bortom idé och språk.I översättning av Fredrik Rönnbäck.GEORGES PEREC [1936-1982] är den konceptuella litteraturens franske mästare, författare till romanklassiker som Livet en bruksanvisning, Försvinna och W eller minnet av barndomen.

Scen: Götaplatsfoajén. ... Projektet började som en läsecirkel där konstnärerna Kristina Bength och Cecilia Darle, bjöd in till ett närstudium av Georges Perecs författarskap och kultromanen Rummets rymder från 1974.

29 september - 20 november 2016. Mohamed Camara, Yorjander Capetillo Hernández, Kristina Jansson, Christina Langert, Joanna Lombard, Cecilia Nygren, Malin Pettersson Öberg, Kristina Bength och Cecilia Darle.

RELATERADE BÖKOR