Isslottet

Isslottet - Tarjei Vesaas | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tarjei Vesaas
DIMENSIONERA
12,99 MB
FILNAMN
Isslottet.pdf
ISBN
8313638382682

BESKRIVNING

Isslottet är en vacker och vemodig skildring av vänskapen mellan två flickor, Siss och Unn. Den ena är glad och utåtriktad, den andra sluten och inåtvänd. På ett för dem själva gåtfullt sätt dras de till varandra och de förstår att detta är början på en lång vänskap. Där älven faller bildas på vintern mäktiga isformationer. Dit går Unn. Hon vandrar genom salar av is. Hon går vilse.Tarjei Vesaas (1897 - 1970) räknas som en av 1900-talets främsta norska författare, den kanske allra främsta inom den nynorska litteraturen. Han tilldelades Nordiska rådets litteraturpris för just Isslottet (1963) och nominerades också till Nobelpriset.

Det är 1930-tal och moralen är strikt. Unn ses som en särling - hon bor hos sin moster och har pinuppor på väggarna.

Den har så mycket som man inte riktigt kan "ta" på och förklara i ord. -Husse, du är nog inne på rätt spår även om Källan och Isslottet skiljer sig åt på en del plan. Isslottet är en vacker och vemodig skildring av vänskapen mellan två flickor.

RELATERADE BÖKOR