Isslottet

Isslottet - Tarjei Vesaas | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tarjei Vesaas
DIMENSIONERA
9,5 MB
FILNAMN
Isslottet.pdf
ISBN
7071379946545

BESKRIVNING

Isslottet är en vacker och vemodig skildring av vänskapen mellan två flickor, Siss och Unn. Den ena är glad och utåtriktad, den andra sluten och inåtvänd. På ett för dem själva gåtfullt sätt dras de till varandra och de förstår att detta är början på en lång vänskap. Där älven faller bildas på vintern mäktiga isformationer. Dit går Unn. Hon vandrar genom salar av is. Hon går vilse.Tarjei Vesaas (1897 - 1970) räknas som en av 1900-talets främsta norska författare, den kanske allra främsta inom den nynorska litteraturen. Han tilldelades Nordiska rådets litteraturpris för just Isslottet (1963) och nominerades också till Nobelpriset.

Boka fortel om venskapen mellom to jenter i gryande pubertetsalder, Siss og Unn. Is-slottet. Ocena korisnika-6,6.

Unn ses som en särling - hon bor hos sin moster och har pinuppor på väggarna. En dag visar Unn att hennes känslor för Sissel är mer än bara vänskap.

RELATERADE BÖKOR