Den allvarsamma leken

Den allvarsamma leken - Hjalmar Söderberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hjalmar Söderberg
DIMENSIONERA
11,43 MB
FILNAMN
Den allvarsamma leken.pdf
ISBN
5108872526060

BESKRIVNING

En kärleksroman, en Stockholmsskildring, en samtidsroman en nyckelroman...Den har kallats en av våra främsta kärleksromaner och utspelar sig vid sekelskiftet 1900. Inledningsvis kysser Arvid och Lydia varandra oskyldigt i en syrenberså. Senare, på Arvids redaktionsrum, viskar Lydia att hon vill men inte törs vara hans älskade i hemlighet. Han, en lärarkandidat och tidningsmurvel med ströjobb, har inte råd att gifta sig. Hon blir faderlös och låter sig vigas med en äldre man.De möts igen, tio år senare, när även han är gift. Nu har Lydia blivit modigare. Under lögnens signum är de tillsammans i hennes lilla våning invid Johannes kyrka. Hon har lämnat man och dotter på gården i Sörmland. Det är en uppvisning i förälskelsens och passionens olika stadier fram till att hon älskar en annan, det grymma: ”har aldrig älskat så!”

Handling. Romanen spänner över en del av en mans liv vid sekelskiftet 1900 och några år däromkring.

När de träffas igen flera år senare lever de olika liv, men känslorna finns kvar under ytan. Medverkande: Sverrir Gudnason,Karin Franz Körlof,Liv Mjönes. Den allvarsamma leken.

RELATERADE BÖKOR