Samlade schizofrenier : essäer

Samlade schizofrenier : essäer - Esmé Weijun Wang | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Esmé Weijun Wang
DIMENSIONERA
3,85 MB
FILNAMN
Samlade schizofrenier : essäer.pdf
ISBN
3541424308054

BESKRIVNING

EN AV 2019 ÅRS BÄSTA BÖCKER ENLIGT TIME MAGAZINE»Wang etablerar sig som en modig röst i det allt bredare samtalet om mental ohälsa.»/TIME, Best Books of 2019»Med forskningsrapporternas, populärkulturens och de egna erfarenheternas hjälp belyser Esmé Weijun Wang en grupp diagnoser som drabbar fem procent av den amerikanska befolkningen; skildringen av Cotards syndrom, där den drabbade tror sig vara död, berör särskilt.» /The New Yorker»Wang … är en mycket trovärdig guide till psykosernas och den kroniska ohälsans underjord  … [en] nyansrikedom baserad på mödosamt förvärvade insikter.» /The Washington Post”Schizofreni förskräcker. Som ingen annan sjukdom signalerar den vansinne. Galenskap skrämmer oss, eftersom vi är varelser i behov av struktur och mening; vi delar upp de ändlösa dagarna i år, månader och veckor. Vi vill att det ska finnas något sätt att hägna in och kontrollera otur, sjukdom, olycka, obehag och död – alla dessa oundvikligheter som vi låtsas är allt annat än just det. Och ändå tycks kampen mot entropin så hopplöst förlorad i mötet med schizofrenin, som undflyr verkligheten till förmån för sin egen inre logik.”Så skriver den amerikanska romanförfattaren Esmé Weijun Wang i inledningen till "Samlade schizofrenier", en bok som vänder och vrider på våra föreställningar om mental ohälsa. Wang diagnosticerades med bipolär sjukdom i arton­årsåldern, men drabbades några år senare av ljudhallucinationer och fick till slut diagnosen schizoaffektivt syndrom, bipolär typ. Samlade schizofrenier, som bygger på Wangs egna sjukdomsanteckningar, tar med läsaren på en omskakande resa inåt, genom tillstånd, diagnoser, terapier, institutioner.Det är alltså en öppet självbiografisk bok, men perspektivet i den är brett. Wang har en romanförfattares konkreta nyfikenhet på andras erfarenheter av samma slags utsatthet och på ett störningskänsligt samhälle som mer än gärna låser in människor som inte riktigt passar in i gängse mönster. Wang intresserar sig också för humana och pragmatiska strategier mot psykosens verklighetsupplösning. Hennes konstruktiva sätt att använda sig av sina egna sjukdomserfarenheter kan föra tankarna till sådana klassiker på den psykiska överlevnadskonstens område som Marie Cardinals Orden som befriar och Mary Barnes En resa genom själens mörker. Det handlar om att utveckla en smidig motståndskraft. Lära sig leva tätt intill själva osäkerheten, utan att för den skull behöva älska den.Esmé Weijun Wang är född 1983. Hon har kinesiskt påbrå och bor i San Francisco. Tidigare har hon publicerat "The Border of Paradise" och utsågs 2017 av Granta till Best Young American Novelists.

EN AV 2019 ÅRS BÄSTA BÖCKER ENLIGT TIME MAGAZINE»Wang etablerar sig som en modig röst i det allt bredare samtalet om mental ohälsa.»/TIME, Best Books of 2019»Med ... Den amerikanska författaren Esmé Leijun Wang har med Samlade schizofrenier skrivit en självbiografisk essä, där hon med sig själv som exempel försöker förklara och förmedla sin erfarenhet av att leva med schizofrenin ända sedan hon som brådmogen 17-åring började plugga på Yale. Jag betonar försöker, eftersom hon väl i strikt mening inte lyckas - men det ligger nog mer i ... Samlade schizofrenier : essäer Esmé Weijun Wang.

29,95 € Saatavuus: Lähetetään 10-25 arkipäivässä, tilaustuote. Toimituskulut alk 0 € Lisää ... Samlade skrifter om schizofreni Harold F Searles Inbunden.

RELATERADE BÖKOR