Stackars Birger

Stackars Birger - Martina Montelius | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martina Montelius
DIMENSIONERA
7,48 MB
FILNAMN
Stackars Birger.pdf
ISBN
4112885696476

BESKRIVNING

"... bjuder in till högljutt flabbande" ExpressenGisela Vannefjord, sufflös vid en av de stora teatrarna i Stockholm, har tillräckligt länge stått ut med regissören Birger Königs härskartekniker. Efter en händelse vid en repetition, där han träder över alla gränser, får hon nog. Hon kidnappar honom och låser in honom i sin potatiskällare.Birgers dotter, influencern Clotilda, letar febrilt efter sin pappa och misstänker Gisela för inblandning i hans försvinnande. Dessutom måste Gisela hantera sin efterhängsne granne Ricky, och se till att Birger får sin päronsmakis regelbundet. Allt hotar att falla samman – hur ska det gå?”Stackars Birger” är en på samma gång hejdlöst rolig och djupt allvarlig berättelse om maktmissbruk och hämnd. Boken skrevs under #metoo-hösten och har kallats den första #metoo-romanen.MARTINA MONTELIUS är författare, dramatiker och teaterchef på Teater Brunnsgatan 4. Hon var en av de 18 kvinnor som vittnade om den så kallade kulturprofilen i Dagens Nyheter hösten 2017.”Martina Montelius ’Stackars Birger’ är ett lustmord på de perversa hierarkier som tillåtits blomstra inom scenkonsten, men också en lika halsbrytande som sorgsen betraktelse av övergreppens dominoeffekter.” Svenska Dagbladet

Det är snarare att mer burdust konfrontera stackars Masja med hennes trauma och slutgiltigt puffa henne utför det själsliga stupet. Ibland behöver man skratta riktigt ordentligt och Martina Montelius crazy berättelser är ett säkert kort. I Stackars Birger så är det sufflösen Gisela Vannefjord som bestämmer sig för att sätta patriarkatet med alla sina härskartekniker rejält på plats.

Stackars Birger Författare: Martina Montelius Uppläsare: Martina Montelius Förlag: Storytel Original Antal minuter: knappt 1 tim per avsnitt x 10 Hejdlös skröna i raskt tempo, med mängder av samtidsfenomen och reflektioner kring dem. "Stackars Birger" handlar om sufflösen som får nog av teaterns kände regissör Birger och kidnappar honom samt placerar honom i en ... Logga in för att reservera.

RELATERADE BÖKOR