The Mars Room

The Mars Room - Rachel Kushner | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Rachel Kushner
DIMENSIONERA
9,79 MB
FILNAMN
The Mars Room.pdf
ISBN
9161746252792

BESKRIVNING

Årets bästa bok enligt TIME, samt Man Booker-finalist och Andrew Carnegie-nomineradDet här är en bladvändare, av den otäckare sorten, och den kryper tätt inpå både fängelselivet och sin läsare. Vi-LäserGastkramande, och djupt trovärdig. M-MagasinBlixtsnabba iakttagelser i koncentrat, av en värld som inte borde få finnas. Dagens NyheterSå briljant och övertygande skriven att man tror att den är en dokumentär. AftonbladetEn tung bok med ett tungt budskap. Samtidigt är den alldeles ljuvlig, en bladvändare som får dig att glömma allt utom läsningen. Skånska DagbladetEn brutalt bra bok. TaraGripande berättelse om en ung kvinna som aldrig fick en ärlig chans till ett bra liv. Damernas världTHE MARS ROOM är namnet på strippklubben där Romy arbetade för att försörja sig, och där mannen hon dödat gjorde henne till sin.     Nu avtjänar hon dubbla livstidsstraff på en högsäkerhetsanstalt. Det är en hård, sjuk och skitig tillvaro men ännu hårdare är att hon inte får träffa sin son, som hon förlorat vårdnaden om för att ha försökt skydda.    Med osentimental skärpa och dräpande humor skildrar Rachel Kushner makt och vanmakt på ett sätt som får Romy och personerna som flankerar hennes liv att krypa under huden. Tillsammans med inslag ur Unabombarens perspektiv blir det en svidande kommentar till hur samhället skapar sina skyldiga.     Hårdkokt, empatiskt och fingertoppskänsligt levererar den käftsmällar som känns rakt igenom äkta. Margaret Atwood    Det här är på riktigt. Omskakande, fruktansvärt, passionerat och roligt. Stephen King    En av de bästa böcker jag läst om vår tids USA. Karl Ove KnausgårdRACHEL KUSHNER är en av sin generations mest kända och originella författare. Hon skriver med absolut gehör för den verkliga världen. The Mars Room är ett lika realistiskt som skrämmande porträtt av fängelser och det så kallade rättssystemet i Kalifornien, där boken nu är officiellt bannlyst. Båda hennes föregående romaner (Telex from Cuba och Eldkastarna) var bästsäljare och finalister i National Book Award. Med The Mars Room har hon dessutom blivit Man Booker-finalist, nominerats till en Andrew Carnegie-medalj och Goodreads Choice Awards, samt kommit till final i National Book Critics Circle och vunnit det franska Prix Médicis étranger. Hennes romaner har översatts till 24 språk och hon har publicerats i New York Times, Harpers, New Yorker och Paris Review. Hon är bosatt i Los Angeles. 

The title also received a Gold Medal for Fiction from the California Book Awards The Mars Room är ett lika realistiskt som skrämmande porträtt av fängelser och det så kallade rättvisesystemet i Kalifornien, där boken nu är officiellt bannlyst. Båda hennes föregående romaner ( Telex from Cuba och Eldkastarna ) var bästsäljare och finalister i National Book Award. The Mars Room är ett lika realistiskt som skrämmande porträtt av fängelser och det så kallade rättvisesystemet i Kalifornien, där boken nu är officiellt bannlyst.

Antalet kvinnliga fängslade motsvarar lite drygt 10% av alla fängslade, vilket ungefärligt motsvarar invånarantalet i Uppsala och Sundsvall sammantaget. The Mars Room Rachel Kushner. Format: Inbunden Antal sidor: 344 Översättning: Ylva Mörk ISBN: 978-91-88859-73- ISBN ebok: 978-91-88859-74-7 Utgivningsdatum: 20190820 Årets bästa bok enligt TIME, samt Man Booker-finalist och Andrew Carnegie-nominerad The mars room har precis getts ut på svenska, översatt av Ylva Mörk.

RELATERADE BÖKOR