Blattejävlar!

Blattejävlar! - Goran Vojnovic | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Goran Vojnovic
DIMENSIONERA
8,9 MB
FILNAMN
Blattejävlar!.pdf
ISBN
3692630386473

BESKRIVNING

Blattejävlar! av Goran Vojnovic är en underhållande, dråplig men också drabbande och obehaglig skildring om Ljubljanaförorten Fuzine och den hopplösa situationen för de invandrare med ursprung i Bosnien och Serbien som bor där, de som en gång tillhörde samma land.Det är den mest sålda boken i Slovenien någonsin och också i Sverige blev den en succé när den utkom våren 2013 och Vojnovic syntes i Kulturnyheterna, Lundströms bokradio och en mängd tidningsintervjuer.I Blattejävlar! får vi följa Marko Dordics lakoniska iakttagelser av vardagen i området och Ljubljana. Hopplösheten och drömmarna blandas med kriminalitet, sport, droger, bilar och den lika olikheten, de kulturella skillnaderna. Att alltid betraktas som någon annan och känslan att det man kan lyckas med när samhället redan satt sig till doms över en är på basketplanen eller att sätta eld på sophuset i bostadsområdet."Alla länder har sina blattar", har författaren Goran Vojnovic sagt och händelserna och ämnena i boken känns igen från diskussioner och problem även i Sverige, exempelvis refererade Per Wirtén till Blattejävlar! i samband med Husbykravallarna. Det har också uttryckte att boken är som Zlatans självbiografi om det hade gått galet för Zlatan och han inte hade blivit fotbollsproffs. Det bör dock tilläggas att Vojnovic är roligare, en humor som dock inte alla lyckats uppfatta. När boken först utkom anmäldes Vojnovic för förtal av den slovenska polisen, som boken driver hejdlöst med och vars slentrianmässiga misshandel av invandrade också beskrivs. Goran Vojnovic är född 1980 i Ljubljana, där han också är bosatt. Han har studerat vid filmskolan i Ljubljana och har belönats med såväl Sarajevo filmfestivals kortfilmspris som nominerats till European Film Academy Short Film Award. 2010 hade hans första långfilm Piran/Pirano premiär och hösten 2013 går också Vojnovics filmatisering av Blattejävlar! upp på biograferna.Vojnovic delar den judiska humorns stora sinne för att driva med den egna gruppen, en sorts självförakt i skrattspegel som väldigt effektivt slår undan all moralism.- AftonbladetEn viktig berättelse från samhällets utkant.- SR KulturnyttVojnovic har lyckats skapa en oerhört stark text, en generationsroman om man så vill, med ett sällsynt driv och en grovkornig humor.- Helsingborgs DagbladEn alldeles lysande bok glimrande översatt från slovenskan ... Tempot är rasande snabbt, det är våldsamt, vulgärt och humoristiskt.- Kjell-Albin AbrahamssonJag vill inte skratta så mycket som jag gör. Att läsa det här gör egentligen för ont för att det ska vara roligt. Smärtan i att vara blatte, utanför, under, föraktad både av andra och av sig själv, lyckas Vojnovic förmedla så den känns i själen och i skinnet.- SydsvenskanArg och illusionslös som Holden Caufield.- SvDEn lysande skildring av hur en 'blatteidentitet' formas av yttre och inre tryck, av hur rasism och etniskt hat och förakt internaliseras av den som utsätts för de, och hur detta kan få väldig sprängkraft.- Tidningen Vi

9 av 10 exemplar finns att låna, Finns inne Bibliotek Lånetiden går ut Avdelning Placering Uppställd på ; Ja (1 av 1) : Farsta bibliotek Blattejävlar! är en underhållande, dråplig men också drabbande och obehaglig skildring om Ljubljanaförorten Fuzine och den hopplösa situationen för de invandrare med ursprung i Bosnien och Serbien som bor där, de som en gång tillhörde samma land. Vi får följa Marko Dordics lakoniska iakttagelser ... Blattejävlar! av Goran Vojnović är en underhållande, dråplig men också drabbande och obehaglig skildring om Ljubljanaförorten Fuzine och den hopplösa situationen för de invandrare med ursprung i Bosnien och Serbien som bor där, de som en gång tillhörde samma land.

När de går på restaurang sneglar servitrisen misstänksamt på dem för att de är cefur, när de blir haffade av polisen för en mindre förseelse blir de grovt misshandlade på polisstationen. "Blattejävlar!" kan med fog kallas en roman om vad som händer i stora delar av Europa av i dag, med ökande klassklyftor, tilltagande polarisering och segregering. Vojnovićs hjärta befinner ... Goran Vojnovićs förra roman "Blattejävlar" är den mest sålda boken i Slovenien.

RELATERADE BÖKOR