Kreutzersonaten

Kreutzersonaten - Leo Tolstoj | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Leo Tolstoj
DIMENSIONERA
3,5 MB
FILNAMN
Kreutzersonaten.pdf
ISBN
2166315461926

BESKRIVNING

»Det är knappast möjligt att hitta ett verk av samma dignitet i fråga om idé och skönhet.« | ANTON TJECHOV om Kreutzersonaten»Tolstoj är en gud.« | MARCEL PROUSTKreutzersonaten [1890] räknas till Leo Tolstojs absoluta mästerverk. Ändå sägs den vara främsta anledningen till att han aldrig fick Nobelpriset i litteratur. Boken väckte stor skandal när den kom ut.I stort sett består denna märkliga och lysande kortroman av en enda rasande monolog - om sex och äktenskap. Berättad av en mördare. På ett tåg. För en främling. Men det är inte den rasande svartsjukan som gör Pozdnsjev till den ryska litteraturens mest intressanta mördare vid sidan av Raskolnikov (i Dostojevskijs Brott och straff), utan det besatta moraliserande över sexuellt begär, girighet och otrohet, med vilket han försvarar sitt brott.En av den ryska litteraturens största klassiker, i översättning och med ett nyskrivet förord av Lars Erik Blomqvist.LEO TOLSTOJ [1828 -1910] är en av de största prosaförfattarna på det ryska språket. Kreutzersonaten [1890] hör till de främsta titlarna i hans egen älsklingsgenre, kortromanen.»Den största författaren av alla.« | VIRGINIA WOOLF»Aldrig tråkig, aldrig dum, aldrig pedantisk, aldrig teatral!« | JAMES JOYCE»Sällan har konst till sådan grad liknat natur. | THOMAS MANN»Om naturen kunde skriva själv, skulle den skriva som Tolstoj.« | ISAAC BABEL

Under berättelsens gång får man följa hans tankar kring sexuell frihet, celibat, kärlek och samliv under äktenskapet. Hans funderingar kring celibatet som ideal förefaller en aning överdrivna i dagens samhälle, men ... Nej, det är ingen ny översättning av Leo Tolstojs Kreutzersonaten, som jag först trodde, utan det är Lars-Erik Blomqvists gamla från 1978, om än den har reviderats för denna nyutgåva på Modernista.Intresset för Tolstoj tillhör en av litteraturhistoriens få konstanter.

Verket scannades, anpassades och OCR-tolkades för Projekt Runeberg i november 2015 av Bert H. The above contents can be inspected in scanned images: ... När Lev Tolstoj utgav romanen Kreutzersonaten 1890 väckte den stor uppståndelse och livlig debatt.

RELATERADE BÖKOR