Kreutzersonaten

Kreutzersonaten - Leo Tolstoj | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Leo Tolstoj
DIMENSIONERA
12,28 MB
FILNAMN
Kreutzersonaten.pdf
ISBN
6247441746233

BESKRIVNING

»Det är knappast möjligt att hitta ett verk av samma dignitet i fråga om idé och skönhet.« | ANTON TJECHOV om Kreutzersonaten»Tolstoj är en gud.« | MARCEL PROUSTKreutzersonaten [1890] räknas till Leo Tolstojs absoluta mästerverk. Ändå sägs den vara främsta anledningen till att han aldrig fick Nobelpriset i litteratur. Boken väckte stor skandal när den kom ut.I stort sett består denna märkliga och lysande kortroman av en enda rasande monolog - om sex och äktenskap. Berättad av en mördare. På ett tåg. För en främling. Men det är inte den rasande svartsjukan som gör Pozdnsjev till den ryska litteraturens mest intressanta mördare vid sidan av Raskolnikov (i Dostojevskijs Brott och straff), utan det besatta moraliserande över sexuellt begär, girighet och otrohet, med vilket han försvarar sitt brott.En av den ryska litteraturens största klassiker, i översättning och med ett nyskrivet förord av Lars Erik Blomqvist.LEO TOLSTOJ [1828 -1910] är en av de största prosaförfattarna på det ryska språket. Kreutzersonaten [1890] hör till de främsta titlarna i hans egen älsklingsgenre, kortromanen.»Den största författaren av alla.« | VIRGINIA WOOLF»Aldrig tråkig, aldrig dum, aldrig pedantisk, aldrig teatral!« | JAMES JOYCE»Sällan har konst till sådan grad liknat natur. | THOMAS MANN»Om naturen kunde skriva själv, skulle den skriva som Tolstoj.« | ISAAC BABEL

Kreutzersonaten (Beethoven) - en violinsonat nr 9 i A-dur av Ludwig van Beethoven, opus 47 (1802), se Verklista för Ludwig van Beethoven#Violinsonater. Kreutzersonaten (Tolstoj) - en novell från 1890 av Lev Tolstoj, originaltitel Крейцерова соната Kreutzer Sonata (film, 1915) - en amerikansk film från 1915 i regi av Henry Bergman Kreutzersonaten [»Kreitserova Sonata«, 1890] sägs vara anledningen till att Leo Tolstoj aldrig fick Nobelpriset.

Läkarna reagerade kraftigt på Tolstojs anklagelser. Den ortodoxa kyrkan tog allvarligt avstånd från författarens idéer om äktenskapet och den köttsliga kärleken.

RELATERADE BÖKOR