En omtolkad kultursatsning Museerna och skapande skola

En omtolkad kultursatsning Museerna och skapande skola Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
10,80 MB
FILNAMN
En omtolkad kultursatsning Museerna och skapande skola.pdf
ISBN
2950165323061

BESKRIVNING

När Skapande skola initierades av alliansregeringen 2007, gjordes delar av museernas programverksamhet beroende av skolan. Tillspetsat kan man säga att museerna förväntades producera upplevelser med skolhuvudmännen som uppdragsgivare. I den här boken undersöks hur denna speciella konstruktion påverkat relationen mellan skolan och museerna, i synnerhet med tanke på samtida krav om reform av skolans verksamhet.Skapande skola genomlyses utifrån en rad olika perspektiv men med relationen mellan skolan och museerna i centrum. Läsaren ges en inblick i politiken och får veta mer om de internationella förlagorna till den svenska Skapande skolasatsningen. Här ger också museipedagoger, lärare och elever sin bild av samverkan och dess resultat.Samtliga texter bygger på undersökningar som genomförts inom ramen för projektet Skolan och museerna. Projektet pågick mellan 2011 och 2014 och finansierades av Kulturrådet. I projektet deltog Linnéuniversitetet, Jamtli, Historiska museet, Sörmlands museum, Kalmar läns museum, Malmö museer och NCK.

Man I år är kalendern fylld av färger, fantastiska mönster och figurer. Ett enkelt sätt för dig och din förskola/skola att informera föräldrarna om vad som händer! Det finns fält där ni kan fylla i veckans luncher.

museerna. En omtolkad kultursatsning : museerna och Skapande skola.

RELATERADE BÖKOR