Handbok för en giftfri förskola

Handbok för en giftfri förskola - Anne Lagerqvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anne Lagerqvist
DIMENSIONERA
3,47 MB
FILNAMN
Handbok för en giftfri förskola.pdf
ISBN
7942188479321

BESKRIVNING

Handbok för en giftfri förskolaVi omges av kemikalier i vår vardag, både nyttiga och skadliga. Särskilt utsatta för skadliga ämnen är barnen deras inre organ är under utveckling, de vistas stor del av sin tid på golvet nära damm där många kemikalier ansamlas och de stoppar gärna saker och fingrar i munnen.En giftfri förskola kan inte skapas över en natt men vi kan ganska enkelt minska mängden skadliga kemikalier i barns vardag. Handbok för en giftfri förskola vänder sig till alla yrkesverksamma inom förskolan. Den ger handfasta råd för hur vägen mot en giftfri förskola kan se ut. En bra strategi är att börja fokusera på de områden som lättast ger störst effekt. Förslagen på åtgärder i boken är därför indelade i tre nivåer beroende på resurser och engagemang. Åtgärderna är överskådligt organiserade i kategorier. I materialet ingår diskussionsfrågor och kopieringsunderlag. Dessa finns även som nedladdningsbara PDF: er.Anne Lagerqvist har doktorerat inom miljötoxikologi och intresserar sig för hur skadliga ämnen i vår omgivning påverkar oss och vad vi kan göra åt problemen. Hon har tidigare arbetat med Regeringsuppdraget Giftfri förskola och arbetar nu med projektet Kemikaliesmart förskola på Miljöförvaltningen i Stockholms stad. Hon har tidigare skrivit boken Handla rätt för en giftfri barndom.

Vi omges av kemikalier i vår vardag, både nyttiga och skadliga. Särskilt utsatta för skadliga ämnen är barnen deras inre organ är under utveckling, de vistas stor del av sin tid på golvet nära damm där många kemikalier ansamlas och de stoppar gärna saker och fingrar i munnen. Handbok för en giftfri förskola .

2008-2014 av Redaktör Birgitta Johansson på Bokus.com. Här arbetar vi med projektet Giftfri förskola (klickbar länk) vilket innebär att vi i möjligaste mån skall få bort gifter som finns i bland annat plast och mat, detta är ett relativt nystartat projekt som vi alla brinner för att utveckla.Vi har kommit ganska långt i vårt projekt giftfri förskola. Bland annat så sover barnen på helt giftfria madrasser, kuddar och filtar. Upphandla för en giftfri miljö.

RELATERADE BÖKOR